Waarom is ontwormen
zo belangrijk?

Waarom is ontwormen
zo belangrijk?

Tijdens een van haar wilde buitenavonturen, op jacht of zelfs als kitten via de moedermelk, … Je kat kan op verschillende manieren een wormbesmetting oplopen. En jouw kat kan op haar beurt andere dieren én mensen besmetten. Door regelmatig te ontwormen, bescherm je dus niet alleen je huisdier maar ook je gezin.

Je kat beschermen

Wormen tasten de gezondheid van je kat aan. Denk maar aan een doffe vacht, braken of diarree, gewichtsverlies, verandering in eetlust en een slechtere conditie.

Je omgeving beschermen

Wormen gaan snel over van dieren op mensen. Vooral kinderen hebben kans om wormeitjes op te nemen wanneer ze buiten spelen. Ook mensen met een zwak immuunsysteem – zoals ouderen en chemo- of diabetespatiënten – lopen extra risico.

Besmettings­gevaar

Wormen verspreiden zich vaak ongemerkt. Je ziet namelijk niet altijd aan een kat dat ze wormen heeft. Maar ze scheidt wel elke dag honderdduizenden microscopisch kleine wormeitjes uit in haar omgeving. Die eitjes kunnen tot wel vijf jaar overleven voor ze een nieuwe gastheer vinden.

Hoe vaak moet ik mijn kat ontwormen?

Hoe vaak je je kat moet ontwormen is afhankelijk van haar leeftijd en levensstijl.

Kittens kunnen al van voor de geboorte besmet zijn met wormen. Zonder behandeling worden ze ziek en kunnen ze zelfs een groeiachterstand oplopen. Ontworm je kitten wanneer hij drie, vijf en zeven weken oud is. Daarna ontworm je je kitten elke maand, tot hij zes maanden oud is. Vanaf dan schakel je over het schema voor een volwassen kat.

Bij volwassen katten hangt alles af van de levensomstandigheden. Komt je kat buiten? Heeft ze contact met andere dieren? Dan moet je ze vaker ontwormen dan een binnenkat. Maar let op, ook een binnenkat kan besmet geraken met wormen, bijvoorbeeld doordat er wormeitjes aan je schoenzolen blijven kleven. Katten die prooidieren of rauw vlees eten, hebben extra ontwormingsbeurten nodig.

Elke kat is anders. Vraag daarom advies aan je dierenarts over hoe vaak je jouw huisdier moet ontwormen.

Het juiste ontwormings­middel voor jouw kat

Kitten, kleine kat of grote huistijger? Voor elke kat is er het juiste ontwormingsmiddel. De Dronspot®-ontwormings­pipetten maken het extra makkelijk om je kat te ontwormen. Ze zijn gemaakt op maat van jouw huisdier.

Verkooppunten

Er is altijd een Dronspot®-verkooppunt in jouw buurt.

5 tips om wormen te vermijden bij je kat

Mijn kat heeft wormen, hoe kan dat?

6 signalen dat je kat wormen heeft

Je kat ontwormen doe je zó